A A A K K K

Інвестиції в Богуславську ГЕС після приватизації більше ніж удвічі перевищили передбачені договором

Покупець ЄМК «Богуславська ГЕС» – ТОВ «Енергія-1» – після приватизації підприємства забезпечив його інвестування майже на
8 млн грн. Інвестиції у підприємство у післяприватизаційний період більше ніж удвічі перевищили передбачені договором купівлі-продажу зобов‘язання.

Договором у 2011 році було передбачено зобов’язання провести реконструкцію/капітальний ремонт гідроспоруд та будівлі ГЕС, модернізацію існуючого енергетичного обладнання, встановити сучасне нове обладнання, систему захисту, автоматизацію та облік електроенергії на суму не менше 3,5 млн грн.

Так, інвестором проведено будівельні роботи на суму 3,72 млн грн, закуплено та встановлено нове обладнання для гідроелектростанції на загальну суму 3,7 млн грн. Також у благоустрій території та заходи з поліпшення місцевої інфраструктури вкладено 400 тис. грн.

У період експлуатації станції було створено нові робочі місця. Наразі на станції працюють 7робітників, з них 6 електромонтерів та 1 начальник дільниці. 

Підприємство сплачує податок за землю близько 126,175 тис. грн на рік, та збір за спецводокористування – близько 136 тис. грн на рік.

На сьогоднішній момент станція виробляє близько  2,5-2,7 млн кВт у рік.

ТОВ «Енергія-1» придбало на конкурсних засадах цілісний майновий комплекс ЦМК Богуславської ГЕС відповідно до договору купівлі-продажу №546 від 30 грудня 2011 року, укладеного з Фондом державного майна України.

На момент приватизації ЦМК Богуславська ГЕС була у занедбаному стані, що детально відображено на фотографіях наведених нижче.

/userfiles/files/Фото1до.png 
  /userfiles/files/Фото1 після.png

/userfiles/files/Фото2 до(2).png

/userfiles/files/Фото2 після(4).png

/userfiles/files/Фото3 до(1).png
/userfiles/files/Фото3 після(1).png

/userfiles/files/Фото4 до.png
/userfiles/files/Фото4 після.png

/userfiles/files/Фото5 до.png
/userfiles/files/Фото5 після.png