A A A K K K

Команда Фонду державного майна України презентувала інвестиційний потенціал України на круглому столі "Україна-Японія" у Берліні

У Берліні відбувся круглий стіл "Україна-Японія", присвячений обговоренню перспектив співробітництва між двома країнами. У заході взяла участь делегація Фонду державного майна України на чолі з Головою Віталієм Ковалем.

Команда Фонду представила широкі можливості для інвестування в Україну, зокрема проєкт «Земельний банк», спрямований на розвиток аграрного сектору через відкриття ринку оренди державних сільськогосподарських земель.

У рамках заходу відбулася продуктивна зустріч з Міністром сільського, лісового та рибного господарства Японії Такемурою Нобухіде, а також представниками провідних японських виробників сільськогосподарської техніки Yanmar і Kubota. Результатом зустрічі стало підписання Меморандумів про співпрацю.

Учасників круглого столу привітали відеозверненнями Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда та Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль. У заході також взяли участь Перший віцепрем'єр-міністр — Міністр економіки України Юлія Свириденко та Заступник Керівника Офісу Президента України Ростислав Шурма.

Голова Фонду держмайна Віталій Коваль зазначив: «Ми прагнемо залучити передову японську агротехніку на український ринок, замінюючи продукцію країн-агресорів. Реалізація проєкту «Земельний банк» суттєво збільшить попит на сільськогосподарську техніку, адже сьогодні в Україні її в чотири рази менше, ніж у Польщі».

Круглий стіл "Україна-Японія" став важливою віхою у зміцненні партнерства між двома країнами. Спільні зусилля спрямовані на відбудову та модернізацію економіки України, використовуючи досвід та інновації Японії. Захід пройшов у дружній та конструктивній атмосфері, підкреслюючи взаємний інтерес до співпраці. Учасники висловили впевненість у подальшому успішному розвитку українсько-японських відносин.