A A A K K K

Очільник ФДМУ в ефірі телемарафону анонсував торги відразу двох готелів у столиці

Голова ФДМУ Віталій Коваль взяв участь в ефірі телемарафону «Єдині новини» на ICTV. Під час ефіру очільник відомства розповів про приватизацію готелів «Козацький» та «Україна», які у серці столиці — на Майдані Незалежності. 

У ході інтерв’ю Віталій Коваль наголосив: «Ключове завдання Фонду держмайна  —  наповнювати державний бюджет. Сьогодні продаж об’єктів це про додаткове наповнення бюджету та зміцнення внутрішніх резервів країни, які вкрай необхідні для посилення української армії». 

Як зазначив очільник Фонду готелі не мають жодного стратегічного значення для країни, генерують збитки, тому зараз основна ціль —  перетворити ці пасиви в активи. Важливо аби приватний бізнес почав вміло керувати об’єктами, тільки тоді відбудеться генерація доходів і відповідно податків для держави.

Також Голова Фонду розповів про прості вимоги до нових власників готелів, а саме:

  • погашення всіх боргових зобов’язань;

  • збереження штату працівників готелів протягом 6 місяців. 

Наприкінці ефіру Віталій Коваль повідомив про посилення активності ринку нерухомості в Україні. Сьогодні середня кількість учасників торгів становить 5 осіб на один аукціон — такий результат є чітким підтвердженням бізнес-активності. 

Відео за посиланням  — https://bit.ly/3XG13JZ