A A A K K K

Робота ФДМУ на прифронтових територіях: відновлення приватизації на Харківщині, надходження до держбюджнту та захист прав держави у судах

Попри друге місце Харківщини за кількістю повітряних тривог регіональне відділення продовжує успішно працювати та залучати кошти для підтримки Сил оборони.

З початку року від оренди держмайна до держбюджету надійшло 18,035 млн гривень, що становить 72,1% виконання річного плану. Укладено 43 договори оренди, загальна площа нерухомості становить 53,090 тис. м². У тому числі укладено 20 договорів з бюджетними установами та іншими організаціями, яким встановлена орендна плата у розмірі 1 гривня на рік.

Окрім того, регіональне відділення працює над проведення успішних приватизаційних аукціонів. За результатами вивчення попиту, вже підготовлено та оголошено аукціони по двох об’єктах малої приватизації. Один з об’єктів вперше, з початку повномасштабного вторгнення, проданий — Державний інститут праці та соціально-економічних досліджень. За право власності на актив змагалися 34 учасники, фінальна ставка перевищила 60 млн гривень,  покупець додатково сплатить 12 млн грн ПДВ.

Працівники регіонального відділення продовжують роботу з пошуку потенційних покупців та оголошенню нових онлайн-аукціонів. Орієнтовний обсяг надходження коштів від реалізації об’єктів малої приватизації на Харківщині становить  200 млн гривень.

РВ ФДМУ у Харківській області активно працює над захистом прав держави у судах. Наразі відкрито 45 виконавчих проваджень, у яких представництво Фонду має статус стягувача.

Також проводиться постійна робота над звітами про незалежну оцінку. З початку року прорецензовано 28 звітів. З них: оренда – 2;  відчуження – 3; за зверненням Регіонального відділення ФДМУ по Донецькій та Луганській областях, звіти про оцінку майна для цілей оподаткування, отримані через сервіс реєстрації звітів про оцінку в Єдиній базі, звіти про оцінку майна з метою для відображення у бухгалтерському обліку підприємства та інше – 23.

Важливим є те, що  регіональне відділення уклало договори оренди з орендарями, які використовують держмайно у благодійних цілях пов’язаних з допомогою ВПО. На таких об’єктах розміщені пункти харчування, надаються побутові послуги (пральні) та медична практика (психологічна допомога постраждалим у зв’язку зі збройною агресією РФ).