A A A K K K

У 2017 році ФДМУ забезпечив високий рівень перерахування дивідендів та частини прибутку підзвітними підприємствами

Господарськими товариствами, що перебувають в управлінні Фонду державного майна України, сплачено дивідендів на корпоративні права держави та здійснено відрахування частини чистого прибутку на загальну суму 929,252 млн. грн. Кошти сплачені у2017 році за результатами фінансово-господарської діяльності 2016 року.

Найбільшими платниками до державного бюджету є ПАТ «Турбоатом», ПАТ «Центренерго», ПАТ «Київський науково-дослідний та проектно-конструкторський інститут «Енергопроект», ПАТ «Науково-технічний комплекс «Електронприлад», ПАТ «Миколаївобленерго», ВАТ «Тернопільобленерго».

Фондом державного майна України забезпечено високий рівень надходжень дивідендів до державного бюджету навіть за умови зменшення у 2017 році Кабінетом Міністрів України базового нормативу відрахування частки прибутку, що спрямовується на виплату дивідендів з 75 до 50 відсотків.

Як зазначив заступник Голови Фонду державного майна Володимир Державін, який курує у Фонді питання управління корпоративними правами держави, значними чинниками збереження високого рівня надходжень дивідендів до державного бюджету є посилення та підвищення якості управлінського контролю за діяльністю підзвітних підприємств, контроль та моніторинг скорочення непродуктивних витрат таких підприємств, спонукання підприємств до підвищення ефективності використання майна, забезпечення контролю щодо дотримання фінансової дисципліни.