A A A K K K

У Фонді державного майна України підвели підсумки роботи регіональних відділень у першому кварталі 2020 року

У Фонді держмайна задоволені результатами приватизаційного процесу у першому кварталі 2020 року вцілому.  А індикативний рейтинг Регіональних відділень за результатами роботи у першому кварталі виявив очевидних лідерів.

Оцінка відбувалася за цілою низкою показників, серед яких: кількість оголошених та успішних аукціонів; середня кількість учасників аукціонів та зростання ціни, за якою продали об’єкт, порівняно зі стартовою; надходження до бюджету.

Беззаперечним лідером визнано регіональне відділення Фонду державного майна України по Київській, Черкаській та Чернігівській областях. Друге місце за Київським регіональним відділенням. І замикає трійку лідерів відділення по Вінницькій та Хмельницькій областях. Варто зазначити, що надходження до бюджету від приватизації у регіонах-лідерах складає майже 86% від загального результату! І провели вони майже третину з усіх успішних аукціонів. А регіональне відділення по місту Києву ще й встановило рекорд із середньої кількості учасників аукціонів – 20 потенційних інвесторів на один об‘єкт! Це результат вартий похвали. Досягнути його вдалося за рахунок якісного повного розкриття інформації про об‘єкт, рівного доступу для всіх інвесторів та професійного маркетування аукціонів.

Як зазначив Костянтин Кошеленко, заступник Голови Фонду, який курує напрямок роботи з регіонами, якщо говорити про націленість на високі результати, то рейтингування регіональних відділень за результатами роботи є необхідним для підсилення духу змагальності та виявлення і масштабування кращих практик у лідерів. Кожне відділення повинно розуміти, над чим варто попрацювати, на кого з колег варто орієнтуватися. Тому проводитиметься воно і надалі. 

За рахунок збільшення ефективності роботи ми плануємо мінімізувати вплив економічних наслідків пандемії COVID-19 та забезпечити зростання кількості успішних аукціонів, середньої кількості учасників, зростання ціни і, як результат, –  збільшення надходжень до бюджету від приватизації.