A A A K K K

Уряд привів у відповідність до норм Податкового кодексу постанову щодо оцінки майна

Кабінет Міністрів України опублікував на Урядовому порталі постанову від 21 листопада 2018 року № 971, якою вніс зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 21 серпня 2014 року № 358 «Деякі питання реалізації положень Податкового кодексу України щодо оцінки майна». Зміни приводять зазначену постанову у відповідність із положеннями статті 172 Податкового кодексу України.  

Зміни стосуються питань роботи Єдиної бази даних звітів про оцінку. Так, зокрема, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 21 листопада 2018 року № 971, Єдина база даних звітів про оцінку здійснює моніторинг інформації із звіту про оцінку на предмет відсутності порушень під час складання звіту про оцінку. За умови повноти, правильності та відповідності інформації із звіту про оцінку, у тому числі відповідності оціночної вартості майна, визначеної суб’єктом оціночної діяльності у випадках, на які поширюються вимоги статті 172 Податкового кодексу України, ринковим цінам, Єдиною базою даних звітів про оцінку здійснюється реєстрація звіту про оцінку. 

Відповідність оціночної вартості майна, зазначеної суб’єктом оціночної діяльності в інформації із звіту про оцінку, у випадках, на які поширюються вимоги статті 172 Податкового кодексу України, ринковим цінам, встановлюється Єдиною базою даних звітів про оцінку за допомогою модуля електронного визначення оціночної вартості подібного до об’єкта оцінки майна, який є складовою Єдиної бази даних звітів про оцінку.