A A A K K K

Успіх приватизації: вартість Тернопільського науково-дослідного та проектного інституту землеустрою сягнула 28 млн гривень

20 серпня відбувся онлайн-аукціон з приватизації єдиного майнового комплексу державного підприємства «Тернопільський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою». За право власності на актив змагалися 14 інвесторів, ціна зросла у 9,3 раза: з стартових — 3 061 278, 29 гривень до переможних — 28 483 000,00 гривень. Покупець додатково сплатить 5 696 600,00 млн гривень ПДВ. Тому загальний економічний ефект може становити  34 179 600,00 гривень.

У власність нового інвестора перейде єдиний майновий комплекс, який розташований у центральній частині Тернополя. Об’єкт включає інженерно-лабораторний корпус, гараж цегляний та гараж металевий. Загальна площа нерухомості становить 2 695,6 м². Крім того наявні обладнання, меблі та інвентар. Також у складі об’єкта приватизації є чотири транспортні засоби. 

Умови приватизації для нового власника прості: недопущення звільнення працівників та погашення заборгованостей, якщо такі є. Термін — протягом 6 місяців.

Успішна приватизація — необхідна умова ефективної реформи управління державною власністю та подальшого економічного розвитку країни. 

Більше цікавих об’єктів приватизації можна знайти на https://privatization.gov.ua/  та telegram і viber «Приватизація в Україні».