A A A K K K

Юлія Бєлова: Цифровізація – це важлива складова комплексної трансформації Фонду державного майна України

Заступниця Голови Фонду державного майна України Юлія Бєлова розповіла у прямому ефірі на офіційній Фейсбук-сторінці Фонду про реальні кроки впровадження ІТ-стратегії трансформації Фонду державного майна України.

За словами Юлії Бєлової, нова команда Фонду державного майна успішно оптимізує внутрішні процеси за рахунок широкого запровадження діджиталізації; здійснює опис бізнес-процесів для напрацювання уніфікованих і зрозумілих інструкцій; оновлює та оптимізує реєстри і бази даних, які адмініструє Фонд державного майна України, розбудовує ІТ-інфраструктуру та впроваджує нове програмне забезпечення.

«Так, ще до початку обмежувальних заходів, пов’язаних із недопущенням розповсюдження COVID-19, Фонд у своїй роботі повністю перейшов на електронний документообіг, що забезпечило можливість для більшості співробітників працювати дистанційно», – заявила Юлія Бєлова.

Вона зазначила, що спираючись на кращий міжнародний та вітчизняний досвід, Фонд державного майна України здійснює опис бізнес-процесів за всіма напрямками діяльності: приватизація, корпоративне управління підприємствами, які передані в управління Фонду для подальшої приватизації, оренда державного майна, яка тепер працюватиме по новому законодавству, і оцінка державного майна, яка теж, згідно нових законів, матиме спрощений вигляд для громадян.

Також ведеться робота над осучасненням і оновленням реєстрів, які адмініструє Фонд: Державний реєстр оцінювачів та суб’єктів оціночної діяльності, Реєстр корпоративних прав держави в статутних капіталах господарських товариств, Єдиний реєстр об’єктів державної власності. 

Ці реєстри будуть перетворені в сучасні електронні системи з відкритими даними, інтегрованими з порталами адміністративних послуг і системою електронної взаємодії «Трембіта». Вони будуть зручними та зрозумілими для отримувачів адміністративних послуг, а їхні структура і наповнення максимально сприятимуть прийняттю правильних  управлінських рішень.

Також триває активна робота із розбудови ІТ-інфраструктури для забезпечення вимог підвищеного навантаження до апаратного та програмного забезпечення.