A A A K K K

Наглядова Рада АТ «Одеська ТЕЦ» обрала виконуючим обов`язки гендиректора Івана Донченка

Наглядова рада акціонерного товариства «Одеська ТЕЦ» відсторонила від повноважень виконуючого обов'язки генерального директора підприємства Анатолія Козлова та обрала виконуючим обов'язки Івана Донченка, який працює на посаді заступника керівника підприємства та раніше виграв конкурс на цю посаду.

Іван Донченко 15 січня 2021 року переміг у відкритому конкурсі на зайняття посади директора АТ «Одеська ТЕЦ», представивши переконливі плани щодо підготовки підприємства до приватизації, зокрема в частині реструктуризації боргів компанії.

Процедура офіційного призначення Івана Донченка, яка передбачає ряд погоджень, наразі триває. Відсторонення Анатолія Козлова здійснено на час проведення службового розслідування щодо можливого перешкоджання призначенню на посаду нового керівника підприємства та можливого порушення правил організації охорони об'єктів енергетики.

Пакет акцій розміром 99,9895% статутного капіталу АТ «Одеська ТЕЦ» належить державі та включений до переліку об'єктів приватизації розпорядженням Кабінету міністрів України № 36-р від 16.01.2019 року. Компанія здійснює ліцензійну діяльність з виробництва теплової та електричної енергії для потреб міста Одеси.

Одеська ТЕЦ знаходиться в управлінні Фонду державного майна, який забезпечує її підготовку до залучення приватного інвестора шляхом прозорої приватизації.