A A A K K K

Фонд держмайна допоміг прокуратурі та Нацполіції викрити шахраїв, які здійснили незаконне відчуження майна

Окружна прокуратура Голосіївського району м. Києва оголосила підозру групі осіб, які незаконним шляхом заволоділи будівлями та укриттями державного підприємства. Підробивши документи, вони здійснили незаконне відчуження 7 об’єктів, що входять до складу держпідприємства, загальною площею 1500 м кв. При чому 5 з цих об’єктів — підвальні приміщення, які використовувались як укриття. 

В ході проведення досудового розслідування у межах вказаного кримінального провадження правоохоронці встановили факт заволодіння шахраями майна ДП “Наш дім”. Завдані збитки оцінюються в розмірі понад 65 млн грн. 

Фонд державного майна вже направив до Голосіївської окружної прокуратури заяву про залученість до кримінального провадження і вимагатиме повернення майна у держвласність та стягнення заподіяних збитків.

Довідково. Державне підприємство «Наш дім» створене у 1999 році Міністерством промислової політики України з метою обслуговування відомчого житлового фонду — багатоквартирних будинків і гуртожитків, що знаходяться в державній власності.