A A A K K K

Міжнародна співпраця: Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерства сільського, лісового та рибного господарства Японії

Команда Фонду та топменеджерb «Украгролізингу» провели зустріч з представником Міністерства сільського, лісового та рибного господарства Японії — Дайсуке Асаном. Ключова тема обговорень: можливості співпраці в аграрному секторі України.

Сторони обговорили моделі співпраці між аграріями України та Японії. Також говорили про використання їхньої техніки в нашому сільському господарстві, про це ми спілкувалися з представниками Міністерства ще в Токіо. Адже потреба українських аграріїв в механізованій техніці дуже велика. 

Голова ФДМУ проінформував про переваги співпраці між державними та приватними агролізинговими компаніями. У свою чергу представив єдину державну компанію  — «Украагролізинг», яка могла б стати провайдером для українського та японського урядів.

«Національна акціонерна компанія «Украгролізинг» почала свою роботу у 2001 році. Її переваги - обслуговування малого та середнього агробізнесу, а не великих холдингів. В цьому напрямку вони посідають перше місце серед інших подібних компаній», — наголосив Голова ФДМУ Віталій Коваль. 

Також очільник Фонду зазначив: «Ще один плюс «Украгролізинг» — участь у державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%». Тому переконаний, що «Украгролізинг» допоможе налагодити співпрацю між японськими та українськими підприємствами».

Нагадаємо,  Фонд держмайна  працює над запуском проєкту «Земельний банк», який відкриє нові можливості для агробізнесу. Тому нам важливе залучення японських інвесторів в український с/г сектор.