A A A K K K

Сергій Ігнатовський: Механізми захисту інвестицій створюються у тісній взаємодії усіх гілок влади, включаючи правоохоронну та судову

Механізми захисту інвестицій створюються у тісній взаємодії усіх гілок влади, включаючи правоохоронну та судову, заявив  заступник голови Фонду державного майна України Сергій Ігнатовський під час онлайн-участі в організованому ІА «Ліга:Закон» круглому столі «Карантинне рейдерство. Як захистити бізнес», де обговорювали захищеність бізнесу в умовах карантину, здатність своєчасного реагування на такі виклики та програму дій органів державної влади в надзвичайних умовах.

За словами Сергія Ігнатовського, який у Фонді держмайна курує напрямок управління корпоративними правами, під загрозою рейдерства сьогодні перебуває не тільки приватний сектор –державний сектор економіки також опинився в зоні ризику. 

Він зазначив, що правоохоронна система, законодавці та вся юридична спільнота разом здійснили велику роботу для протидії рейдерству. Разом із тим, на практиці, в нових умовах виявляються слабкі місця, а тому цю роботу потрібно продовжити, консолідувавши зусилля усіх відповідальних органів. 

«Якщо говорити про велику приватизацію, то однією з важливих задач на шляху до її успіху є злагоджена робота усіх гілок влади, включаючи правоохоронну та судову. Взаємодія державних органів повинна бути чітка, абсолютна і конкретна – ми всі разом повинні забезпечити беззаперечне право власника і право акціонера на управління його активами. Це є запорукою гарантування надійності вкладання грошей, а отже, і питанням успішного залучення серйозних інвестицій», – пояснив Сергій Ігнатовський.

За інформацією Міністерства юстиції України, тільки за перший тиждень карантину відбулося більше випадків «корпоративного мародерства», ніж за 4 місяці минулого року. 

Тому, за словами Сергія Ігнатовського, для створення комфортного інвестиційного клімату, держава повинна гарантувати дотримання укладених угод купівлі/продажу, незалежно від масштабів об`єктів. 

«Угоди повинні виконуватися обома сторонами, а треті сторони, які цей процес контролюють, зобов’язані поводити себе коректно, не завдаючи збитків учасникам інвестиційних процесів. Таким чином держава забезпечить чіткі та ефективні  інструменти реалізації права власника», – резюмував заступник Голови Фонду Сергій Ігнатовський.