A A A K K K

Про внесення змін до наказу Фонду державного майна України від 03.03.2000 №433

від 25 квітня 2012 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

_____________                                      Київ                                      №____________

 

Про внесення змін до наказу
Фонду державного майна України
від 03.03.2000 №433

 

Згідно із Законом України “Про Фонд державного майна України” та з метою приведення у відповідність з вимогами чинного законодавства

НАКАЗУЮ:

1. Унести до наказу Фонду державного майна України від 03.03.2000 №433 “Про затвердження Переліку документів, які подаються до Фонду державного майна України ініціаторами створення господарських товариств, у тому числі підприємств з іноземними інвестиціями, до статутних капіталів яких передається майно, майнові права та інші активи, що є державною власністю”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.03.2000 за №196/4417 (зі змінами), такі зміни:

1.1. Заголовок доповнити словами “та Переліку документів, які подаються до Фонду державного майна України у разі придбання державою пакетів акцій (часток) в інших власників”.

1.2. У преамбулі:

абзац перший викласти у такій редакції:

“Відповідно до Декрету Кабінету Міністрів України "Про впорядкування діяльності суб'єктів підприємницької діяльності, створених за участю державних підприємств", Закону України “Про управління об'єктами державної власності” та Закону України “Про Фонд державного майна України” засновником та учасником господарських товариств, у тому числі підприємств з іноземними інвестиціями, до статутних капіталів яких передається майно, майнові права та інші активи, що є державною власністю, або у разі придбання державою пакетів акцій (часток) в інших власників, з боку держави виступає Фонд державного майна України.”;

абзац другий після слів “господарських товариств” доповнити словами “за участю держави в особі Фонду державного майна України або придбання державою в особі Фонду державного майна України пакетів акцій (часток) в інших власників”.

1.3. Пункт 1 викласти у такій редакції:

“1. Уповноважити Управління міждержавних майнових відносин та інвестиційної діяльності проводити роботу з опрацювання документів щодо створення господарських товариств за участю держави або придбання державою пакетів акцій (часток) в інших власників.”.

1.4. У пункті 2:

у абзаці першому слово “(додається)” замінити словами “, та Перелік документів, які подаються до Фонду державного майна України у разі придбання державою пакетів акцій (часток) в інших власників (додаються)”;

у абзаці другому слова “інші недержавні засновники, в тому числі іноземні або українські інвестори” замінити словами “установи та організації, відповідні суб‘єкти управління та недержавні засновники (учасники), в тому числі іноземні інвестори” та слова “згідно з Переліком” замінити словами “згідно з відповідним Переліком”.

1.5. У пункті 3:

абзац перший доповнити словами “відповідно до Методики оцінки майна, затвердженої Кабінетом Міністрів України” та реченням другим такого змісту: “Ринкова вартість пакетів акцій (часток) у разі придбання їх державою визначається на засадах незалежної оцінки, проведеної відповідно до законодавства про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність.”;

абзац другий викласти у такій редакції:

“Управлінню з питань оціночної діяльності за поданням Управління міждержавних майнових відносин та інвестиційної діяльності здійснювати рецензування зазначених у Переліках звітів про оцінку майна та надавати відповідні рецензії і погоджені висновки про вартість майна, що належить державі та іншим засновникам (у разі наявності загального висновку, зазначеного у рецензії, відповідно до абзацу другого або третього пункту 67 Національного стандарту № 1 “Загальні засади оцінки майна і майнових прав”, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 10.09.2003 №1440), до Управління міждержавних майнових відносин та інвестиційної діяльності.”.

1.6. Доповнити новим додатком, що додається.

2. У пункті 2 Переліку документів, які подаються до Фонду державного майна України ініціаторами створення господарських товариств, у тому числі підприємств з іноземними інвестиціями, до статутних капіталів яких передається майно, майнові права та інші активи, що є державною власністю, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 03.03.2000 №433, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28.03.2000 за №196/4417 (зі змінами), слово “установчого” замінити словом “засновницького”.

3. Управлінню міждержавних майнових відносин та інвестиційної діяльності в установленому порядку забезпечити подання цього наказу на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Контроль за виконанням цього наказу покласти на Першого заступника Голови Фонду відповідно до розподілу функціональних обов'язків.

5. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

        

Голова Фонду                                                                     О. Рябченко

Додаток