A A A K K K

Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна «Про внесення змін до Порядку погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна»

від 7 травня 2012 р.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту наказу Фонду державного майна
«Про внесення змін до Порядку погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна»

 

1. Обґрунтування необхідності прийняття нормативного акта

У зв’язку з прийняттям Закону України «Про Фонд державного майна України», в якому зокрема зазначено, що Фонд державного майна України затверджує акти оцінки (висновки про вартість майна) виникла потреба щодо внесення змін до наказу Фонду державного майна України від 01.04.2011 № 502, в якому зазначено, що висновок про вартість затверджує уповноважений орган управління.

2. Мета і шляхи її досягнення

Проект наказу Фонду державного майна «Про внесення змін до Порядку погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна» розроблено з метою гармонізації законодавства у сфері оренди державного майна.

3. Правові аспекти

У даній сфері суспільних відносин діють Господарський кодекс, Закони України «Про Фонд  державного майна України» та «Про оренду державного та комунального майна», постанова Кабінету Міністрів від 04.10.1995 № 786 «Про Методику розрахунку і порядок використання плати за оренду державного майна».

Реалізація акта не потребує внесення змін до чинних чи розроблення нових нормативно-правових актів.

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація регуляторного акта не потребує додаткових фінансових, матеріальних та інших витрат.

5. Позиція заінтересованих органів

Проект акта стосується повноважень Міністерства фінансів України, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

6. Регіональний аспект

Проект наказу має загальнодержавний характер та не стосується питання розвитку адміністративно-територіальних одиниць.

7. Запобігання корупції

Проект наказу не містить ризиків вчинення корупційних правопорушень та не потребує проведення антикорупційної експертизи.

8. Громадське обговорення

Проект наказу було оприлюднено з метою одержання зауважень та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань згідно з вимогами Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

9. Позиція соціальних партнерів

Проект наказу не стосується соціально-трудової сфери та не потребує залучення до його опрацювання уповноважених представників від всеукраїнських профспілок, їх об'єднань та всеукраїнських об'єднань організацій роботодавців.

10. Прогноз результатів

Реалізація наказу забезпечить приведення наказу Фонду державного майна України «Про затвердження Порядку погодження Фондом державного майна України, його регіональними відділеннями та представництвами розміру плати за оренду державного майна» у відповідність до Закону України «Про Фонд державного майна України».

 

Заступник Голови Фонду                                                           І. Хотей

"___" _________________ 2012 р.