A A A K K K

Про внесення змін до Порядку реєстрації фізичних осіб (оцінювачів)  у Державному реєстрі оцінювачів

від 22 липня 2012 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

_____________                                 Київ                                      №____________

 

 

Про внесення змін до Порядку реєстрації 
фізичних осіб (оцінювачів)  у Державному
реєстрі оцінювачів

Відповідно до частини другої статті 6 статті  Закону України "Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні" з метою забезпечення контролю за виконанням оцінювачами умов здійснення оціночної діяльності

 

НАКАЗУЮ:

1. Внести до Порядку реєстрації фізичних осіб (оцінювачів) у Державному реєстрі оцінювачів, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 19.12.2001 № 2355 та зареєстрованого в Міністерстві  юстиції України  28.12.2001 за № 1092/628, такі зміни:

1.1. У розділі ІI:

пункт 2.1.1 доповнити сьомим -  восьмим абзацами такого змісту:

"довідки   про   відсутність  або  наявність  судимості,   видача   якої здійснюється  Міністерством   внутрішніх  справ  України, у порядку  визначеному  наказом  Міністерства внутрішніх справ України  від 12.04.2005 року № 234 "Про затвердження тимчасової інструкції  із заповнення інформаційними підрозділами органів внутрішніх справ довідки про відсутність або наявність судимості;

інформаційної довідки з  Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, видача якої здійснюється  Міністерством юстиції України у порядку визначеному Положенням про Єдиний державний реєстр осіб, які вчинили корупційні правопорушення, затвердженим наказом Міністерства юстиції України від 11.01.2012  № 39/5 та зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 11.01.2012 за № 28/20341.".

1.2. У розділі ІІІ:

Пункт  3.3 доповнити  абзацами шостим - сьомим такого змісту:

"неінформування  Фонду  про  не погашену або не зняту судимість за вчинення злочину;

 неінформування Фонду про накладання адміністративного стягнення за вчинення корупційного  правопорушення  протягом  останнього року ".  

Пункт 3.7 викласти в такій редакції "Проведення оцінки майна фізичною особою, яка  має  не погашену або не зняту судимість за вчинення злочину, на яку накладалося адміністративне стягнення за вчинення корупційного правопорушення  протягом  останнього року, дія кваліфікаційного свідоцтва оцінювача (кваліфікаційного документа оцінювача) якої зупинена, забороняється.  Оцінка майна, яка була підписана зазначеною фізичною особою, вважається  недійсною.".

Доповнити пунктом 3.9 наступного змісту:

"3.9. Оцінювачем  не  може  бути  особа, яка  має не погашену або  не зняту судимість  за вчинення  корисного   або на яку протягом останнього року накладалося  адміністративне  стягнення за вчинення корупційного правопорушення. Оцінювачу забороняється використовувати свої повноваження з метою одержання неправомірної  вигоди або прийняття обіцянки чи пропозиції такої вигоди   для  себе  чи  інших  осіб.".

2. Начальнику Управління з питань оціночної діяльності забезпечити в установленому порядку державну реєстрацію цього наказу в Міністерстві юстиції України.

3. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

4. Контроль за виконанням наказу покласти на начальника Управління з питань оціночної діяльності.

 

Голова Фонду                                                            О. Рябченко