A A A K K K

Зміни що вносяться до Порядку здійснення контролю за виконанням зобов’язань, визначених умовами договорів купівлі-продажу об’єктів, приватизація яких проводиться на підставі рішень Кабінету Міністрів України

від 7 червня 2012 р.

                                                                                ЗАТВЕРДЖЕНО
                                                                                постановою Кабінету Міністрів України
                                                                                від                           №

 

ЗМІНИ,
що вносяться до Порядку здійснення контролю за виконанням зобов’язань, визначених умовами договорів купівлі-продажу об’єктів, приватизація яких проводиться на підставі рішень Кабінету Міністрів України
           

1. Порядок доповнити пунктами 9 – 18 такого змісту:

«9. Центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у вугільно-промисловому комплексі (далі – орган, уповноважений управляти державним майном) з метою реалізації положень  Закону України «Про особливості приватизації вугледобувних підприємств» зобов’язаний здійснювати  відповідно до цього Порядку проведення моніторингу економічної ефективності діяльності вугледобувних підприємств, розрізів, шахт (шахтоуправлінь), які є об’єктами приватизації або акції яких є об’єктом приватизації згідно із зазначеним законом (далі – моніторинг).

10. Моніторинг проводиться стосовно діяльності вугледобувного підприємства, розрізу, шахти (шахтоуправління), яке є об’єктом приватизації або акції якого є об’єктом приватизації.

11. Моніторинг здійснюється протягом часу, починаючи з дати переходу права власності на об’єкт приватизації, до виконання умов договору купівлі-продажу об’єкта приватизації в повному обсязі або розірвання договору купівлі-продажу об’єкта приватизації у зв’язку з невиконанням його умов.

12. Моніторинг здійснюється шляхом аналізу інформації, яка надається власником об’єкта приватизації органу, уповноваженому управляти державним майном, та яка включає в себе такі показники діяльності вугледобувного підприємства, розрізу, шахти (шахтоуправління):

обсяг виробництва продукції (робіт, послуг) в гривнях та в натуральному вимірі;

обсяг реалізації продукції (товарів, послуг);

розмір чистого прибутку (збитку);

рівень рентабельності виробництва;

показники якості вугілля (зольність, вміст сірки);

обсяг проведення нових, протяжність та стан існуючих гірничих виробок;

розмір інвестицій в основні фонди (відповідно до умов договору купівлі-продажу об’єкта приватизації).

13. Інформація, зазначена в пункті 12 цього Порядку, надається власником об’єкта приватизації органу, уповноваженому управляти державним майном, щоквартально, не пізніше 25 числа другого місяця кварталу, що слідує за звітним. Не пізніше останнього дня першого кварталу власник об’єкта приватизації надає інформацію, зазначену в пункті 12 цього Порядку, за попередній календарний рік.

14. Орган, уповноважений управляти державним майном, на підставі  аналізу інформації, отриманої від власника об’єкта приватизації та з урахуванням умов договору купівлі-продажу об’єкта, робить висновок щодо економічної ефективності діяльності вугледобувного підприємства, розрізу, шахти (шахтоуправління) з наведенням повних даних на підставі яких зроблено відповідний висновок, та в місячний строк надає його органу приватизації, що уклав договір купівлі-продажу, для врахування при здійсненні контролю за виконанням умов договору купівлі-продажу.

15. Висновок про недостатню економічну ефективність діяльності вугледобувного підприємства, розрізу, шахти (шахтоуправління) робиться у разі зниження (погіршення) одного із показників за переліком, наведеним у пункті 12 цього Порядку, протягом двох послідовних кварталів в порівнянні з показниками діяльності  за квартал, що передував кварталу, у якому відбувся перехід прав власності на об’єкт приватизації відповідно до договору купівлі-продажу.

16. У разі зниження (погіршення) двох та більше показників діяльності вугледобувного підприємства, розрізу, шахти (шахтоуправління), зазначених в пункті 12 цього Порядку, протягом двох послідовних кварталів більш ніж на 30 відсотків за кожним показником в порівнянні з показниками діяльності за квартал, що передував кварталу, у якому відбувся перехід прав власності на об’єкт приватизації відповідно до договору купівлі-продажу, робиться висновок про економічну неефективність діяльності вугледобувного підприємства, розрізу, шахти (шахтоуправління)

17. У висновку про недостатню економічну ефективність та неефективність діяльності вугледобувного підприємства, розрізу, шахти (шахтоуправління) мають зазначатись всі вихідні дані, розрахунки та обґрунтування, на підставі яких зроблено відповідний висновок.

18. У разі отримання висновків про недостатню економічну ефективність або неефективність діяльності вугледобувного підприємства, розрізу, шахти (шахтоуправління) державний орган приватизації проводить перевірку виконання умов договору купівлі-продажу об’єкта приватизації не пізніше наступного кварталу після отримання зазначених висновків та враховує ці висновки при здійсненні перевірки виконання умов договору купівлі-продажу об’єкта приватизації».