A A A K K K

Пояснювальна записка до проекту наказу Фонду державного майна України “Про внесення змін до Порядку та умов користування Єдиним реєстром об'єктів державної власності”

від 4 липня 2013 р.

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА
до проекту наказу Фонду державного майна України 
Про внесення змін до Порядку та умов користування Єдиним реєстром об'єктів державної власності

1.Обґрунтування необхідності прийняття нормативного акта

Проект наказу Фонду державного майна України “Про внесення змін до Порядку та умов користування Єдиним реєстром об'єктів державної власності” розроблено  на виконання  пункту 3 постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2004 року № 467 "Про затвердження Положення про Єдиний реєстр об'єктів державної власності" (із змінами) та з метою приведення нормативно-правового акта Фонду державного майна України у відповідність із чинним законодавством.

2. Мета і шляхи її досягнення

Метою внесення змін до Порядку та умов користування Єдиним реєстром об'єктів державної власності, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 23 березня 2005 року № 622, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України  14 квітня  2005 року за № 400/10680, є забезпечення приведення нормативно-правового акта у відповідність із чинним законодавством.

3. Правові аспекти

У даній сфері суспільних відносин діють:

Закон України “Про Фонд державного майна України”;

Закон України “Про управління об’єктами державної власності”;

постанова Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2004 року № 467 "Про затвердження Положення про Єдиний реєстр об'єктів державної власності" (із змінами).

Реалізація проекту наказу не потребує внесення змін до чинних чи розроблення нових нормативних актів, а також визнання інших чинних актів такими, що втратили чинність.

4. Фінансово-економічне обґрунтування

Реалізація проекту наказу Фонду державного майна України “Про внесення змін до Порядку та умов користування Єдиним реєстром об'єктів державної власності” не потребує додаткових фінансових, матеріальних та інших витрат.

5. Позиція заінтересованих органів

Проект наказу стосується повноважень Державної служби України з питань регуляторної політики та розвитку підприємництва.

6. Регіональний аспект

Проект наказу не стосується питання розвитку адміністративно-територіальних одиниць.

6.1 Запобігання дискримінації

У проекті наказу відсутні положення, які містять ознаки дискримінації.

7. Запобігання корупції

У проекті наказу відсутні правила і процедури, які можуть містити ризики вчинення корупційних правопорушень.

8. Громадське обговорення

Проект наказу оприлюднений на веб-порталі Фонду державного майна України для можливого ознайомлення, надання зауважень та пропозицій.

9. Позиція соціальних партнерів

Проект наказу не стосується соціально-трудової сфери.

10. Оцінка регуляторного впливу

Відповідно до Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» проект нормативно-правового акта є регуляторним актом, оскільки окремі його положення мають регуляторний характер.

11. Прогноз результатів

Видання проекту наказу забезпечить виконання Фондом державного майна України вимог статті 12 Закону України “Про управління об’єктами державної власності”, постанови Кабінету Міністрів України від 14 квітня 2004 року № 467 "Про затвердження Положення про Єдиний реєстр об'єктів державної власності".

 Заступник Голови Фонду                                                    І. Хотей

 

____”__________ 2013 р.