A A A K K K

Про внесення змін до наказу ФДМУ від 29.07.2008 № 878

від 9 квітня 2012 р.

ФОНД ДЕРЖАВНОГО МАЙНА УКРАЇНИ

НАКАЗ

_____________                                      Київ                                      №____________

 

Про внесення змін до
наказу ФДМУ
від 29.07.2008  № 878

У зв’язку з  прийняттям законів України "Про Державну програму приватизації", "Про внесення змін до деяких законів України з питань приватизації щодо реалізації положень Державної програми приватизації на 2012 - 2014 роки" та з метою приведення нормативно-правових актів Фонду державного майна України у відповідність до чинного законодавства,

НАКАЗУЮ:

1. Унести до наказу Фонду державного майна України від 29.07.2008 року № 878 «Про затвердження Порядку проведення додаткового продажу акцій відкритих акціонерних товариств за номінальною вартістю», зареєстрованого в Міністерстві юстиції України  від 27.08.2008 року за № 783/15474, такі зміни:

у заголовку та пункті 1. наказу слово «відкритих» виключити.

2. Затвердити Зміни до Порядку проведення додаткового продажу акцій відкритих акціонерних товариств за номінальною вартістю, затвердженого наказом Фонду державного майна України від 29.07.2008 року № 878, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України від 27.08.2008 року за № 783/15474, що додаються.

3. Управлінню планування та пільгового продажу Департаменту планування процесів приватизації та реформування власності забезпечити подання цього наказу в установленому порядку на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України.

4. Цей наказ набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за  виконанням цього наказу покласти на заступника Голови Фонду відповідно до розподілу функціональних обов’язків.

 

Голова Фонду                                                                                        О. Рябченко

 

ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Фонду державного майна України
___________________ N _____

 

Зміни до  Порядку проведення додаткового продажу акцій

відкритих акціонерних товариств за номінальною вартістю

1. У заголовку та тексті Порядку та додатках:

слова "відкрите акціонерне товариство" у всіх відмінках та числах замінити відповідно словами "акціонерне товариство" у відповідних відмінках та числах, а абревіатуру "ВАТ" замінити на абревіатуру "АТ".

2. У тексті Порядку та додатках:

слова «органи приватизації» у всіх відмінках та числах замінити відповідно словами «державні органи приватизації» у відповідних відмінках та числах.

3. У пункті 1.1. розділу I. слова «Цей Порядок» замінити словами «Порядок проведення додаткового продажу акцій акціонерних товариств за  номінальною вартістю (далі - Порядок)».

4. Пункт 1.2. розділу I. викласти в такій редакції:

«Порядок установлює механізм проведення додаткового продажу акцій акціонерних товариств (далі - АТ), створених у процесі приватизації, членам трудового колективу підприємства – орендаря, який є  співзасновником АТ. Якщо вартість майна, що вноситься орендарем (господарським товариством, створеним членами трудового колективу підприємства, що приватизується) до статутного капіталу товариства, становить менше 25 відсотків його статутного капіталу і з урахуванням вартості акцій, придбаних ними, не перевищує цього розміру, члени трудового колективу підприємства - засновники господарського товариства, яке є орендарем мають право на додаткове придбання за кошти акцій, що є в державній власності, за їх номінальною вартістю у межах 25 відсотків статутного капіталу товариства, але не більше 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на кожного члена трудового колективу підприємства - засновника господарського товариства, яке є орендарем».

5. У пункті 1.3. розділу I.:

5.1. у другому абзаці слова «комісія з продажу акцій» замінити словами «комісія з додаткового продажу акцій за номінальною вартістю»;

5.2. у абзаці четвертому слова «під час продажу» замінити словами «під час додаткового продажу»;

5.3. після абзацу четвертого доповнити новим абзацом такого змісту:

«приймання заяв на придбання акцій під час додаткового продажу за номінальною вартістю – процедура, яка передбачає реєстрацію в книзі реєстрації заяв кількості акцій, після їх оплати, які заявник бажає придбати»;

У зв’язку з цим абзац п’ятий уважати абзацом шостим.

5.4. у абзаці шостому слова «за результатами додаткового продажу» замінити словами «за підсумками приймання заяв на придбання акцій під час додаткового продажу»;

5.5. доповнити новим абзацом такого змісту:

«завершення додаткового продажу акцій за номінальною вартістю – видача розпорядження про внесення змін до реєстру власників іменних цінних паперів АТ (при документарній формі випуску акцій) або розпорядження про виконання облікової операції (при бездокументарній формі випуску акцій)».

6. У пункті 2.1. розділу II. слова «двох місяців» та «інші терміни додаткового продажу» замінити словами «трьох місяців» та «інші терміни проведення додаткового продажу».

7. Пункт 2.2. розділу II. викласти в такій редакції:

«Організація та проведення додаткового продажу акцій за номінальною вартістю покладаються на комісію з додаткового продажу акцій за номінальною вартістю. Відповідний державний орган приватизації видає наказ про додатковий продаж акцій за номінальною вартістю згідно з додатком 1, яким затверджує склад комісії та зобов'язує її провести додатковий продаж акцій за номінальною вартістю у встановлені терміни.

Комісія, як правило, складається з 5 - 9 осіб. До складу комісії входять: голова комісії, який повинен бути представником державного органу приватизації, та члени комісії - представники акціонерного товариства, запропоновані головою правління АТ. Від акціонерного товариства до складу комісії обов'язково повинні входити: голова правління або його заступник, головний бухгалтер або його заступник та начальник відділу кадрів. У разі відсутності на підприємстві посади начальника відділу кадрів до складу комісії включається відповідальний працівник, який виконує його функції. Усі зміни щодо складу комісії вносяться наказами державного органу приватизації.

Комісія припиняє свою роботу на підставі наказу відповідного державного органу приватизації після завершення додаткового продажу акцій за номінальною вартістю».

8. У пункті 2.3. розділу II.:

8.1. у п’ятому абзаці слова «про підсумки додаткового продажу» замінити словами «про підсумки приймання заяв на придбання акцій під час додаткового продажу»;

8.2. У шостому абзаці слова «про підсумки додаткового продажу» замінити словами «про підсумки приймання заяв на придбання акцій під час додаткового продажу»;

8.3. доповнити новим абзацом такого змісту:

«підготовку та здачу документів до архіву державного органу приватизації після завершення додаткового продажу акцій за номінальною вартістю».

9.  У пункті 2.5. розділу II.:

9.1. у абзаці першому після слова «затверджує» доповнити словом «(протокольно)»;

9.2. після абзацу третього доповнити новим абзацом такого змісту:

«Список осіб, що мають право на додаткове придбання акцій формується на дату видачі наказу про додатковий продаж акцій за номінальною вартістю».

10. У пункті 2.6. розділу II.:

10.1. у абзаці четвертому після слова «затверджує» доповнити словом «(протокольно)»;

10.2. у абзаці шостому слова «про підсумки додаткового продажу» замінити словами «про підсумки приймання заяв на придбання акцій під час додаткового продажу».

11. У пункті 2.8. розділу II.:

11.1. слова «до початку додаткового продажу» замінити словами «у 5-денний строк з дня створення комісії»;

11.2. слова «договір-доручення» замінити словами «договір-доручення за формою, встановленою у додатку 2 до Порядку, що додається»;

11.3. слова «за підсумками додаткового продажу» замінити словами «за підсумками приймання заяв на придбання акцій під час додаткового продажу».

12. Після пункту 2.10. розділу II. доповнити новим пунктом такого змісту:

«2.11. Приймання заяв на додаткове придбання акцій за номінальною вартістю здійснюється протягом двох місяців з дати затвердження відповідним органом приватизації наказу про додатковий продаж акцій АТ за номінальною вартістю. Органом приватизації можуть бути встановлені інші терміни приймання заяв на додаткове придбання акцій за номінальною вартістю. У зв’язку з цим відповідно до законодавства в плані розміщення акцій можуть бути встановлені інші терміни проведення додаткового продажу акцій за номінальною вартістю».

У зв’язку з цим пункти 2.11.-2.19. уважати пунктами 2.12.-2.20.

13. У пункті 2.15. розділу II.:

13.1. у абзаці першому слова «терміну додаткового продажу акцій» замінити словами «терміну приймання заяв на додаткове придбання акцій»;

13.2. абзац третій викласти в такій редакції:

«оформляє та підписує протокол засідання про підсумки  приймання заяв на додаткове придбання акцій за номінальною вартістю, форма якого наведена в додатку 5. Протокол повинен бути підписаний не менше як 2/3 складу комісії, у тому числі головою комісії та членами комісії, участь яких у її роботі є обов'язковою відповідно до пункту 2.2 цього Порядку;

13.3. у абзаці четвертому слова «результати додаткового продажу акцій» замінити словами «підсумки  приймання заяв на додаткове придбання акцій»;

13.4. абзац п’ятий виключити.

14. У пункті 2.16. розділу II. слова «протокол засідання комісії про підсумки додаткового продажу акцій» замінити словами «протокол засідання комісії про підсумки приймання заяв на додаткове придбання акцій».

15. У пункті 2.17. розділу II.  слова «підсумків додаткового продажу акцій» замінити словами «підсумків приймання заяв на додаткове придбання акцій».

16. Пункт 2.20. розділу II. викласти в такій редакції:

 «Акції, не реалізовані в ході додаткового продажу акцій за номінальною вартістю, підлягають розміщенню іншими способами відповідно до затвердженого в установленому порядку уточненого плану розміщення акцій».

17. У абзаці першому та п’ятому пункту 3.1. розділу III. слова «за результатами додаткового продажу акцій» замінити словами «за підсумками приймання заяв на додаткове придбання акцій».

18. Доповнити Порядок новими додатками 1,3 (додаються).

 У зв’язку з цим додатки 1, 2, 3, 4, 5 до Порядку уважати відповідно додатками 2, 4, 5, 6, 7.

У тексті Порядку посилання на додатки 1, 2, 3, 4, 5 до Порядку замінити посиланнями відповідно на додатки  2, 4, 5, 6, 7.

19. У заголовку додатку 2 до Порядку слова «право на придбання акцій»  замінити словами «право на додаткове придбання акцій».

20. У додатку 7 до Порядку:

20.1. у заголовку слова «підсумки додаткового продажу акцій» замінити словами «підсумки приймання заяв на додаткове придбання акцій»;

20.2.  у абзаці 1 пункту 1  «ПОРЯДОК ДЕННИЙ» слова «Про підсумки додаткового продажу акцій за номінальною вартістю» замінити словами «Про підсумки приймання заяв на додаткове придбання акцій за номінальною вартістю»;

20.3. у абзаці 2 пункту 1 «ПОРЯДОК ДЕННИЙ» слова «Додатковий продаж акцій за їх номінальною вартістю почався» та «проводився» замінити словами «Приймання заяв на додаткове придбання акцій розпочато» та «проводилося»;

20.4. у пункті 1 «КОМІСІЯ УХВАЛИЛА» слова «результати додаткового продажу акцій» замінити словами «підсумки приймання заяв на додаткове придбання акцій».

 

Начальник Управління

планування та пільгового продажу                                О. Андрущенко

Додаток 1
Додаток 2